MEDICALA DE CALATORIE

Ce presupune asigurarea medical─â de c─âl─âtorie?

Asigur─ârile medicale peste hotare sunt un strict necesar pentru sejururile din afara ╚Ť─ârii. A┼úi planificat vacan┼úa p├ón─â la ultimele detalii dar totul se poate da peste cap ├«n c├óteva secunde, ├«ntruc├ót nu se ┼čtie niciodat─â cum reac┼úioneaz─â organismul dvs. la condi┼úiile specifice de clim─â, temperatur─â, particularit─â┼úile gastronomice ale statului vizitat. Fie c─â este vorba de o excursie cu familia, o c─âl─âtorie de afaceri sau munc─â ├«n str─âin─âtate, asigurarea medical─â v─â garanteaz─â accesul gratuit la servicii de s─ân─âtate ├«n caz de accident, ├«mboln─âvire sau alte situa┼úii ce v─â pot afecta s─ân─âtatea.

Principalele evenimente asigurate sunt:

 • boala acut─â subit─â;
 • leziunile corporale ╚Öi deregl─ârile s─ân─ât─â╚Ťii ap─ârute ├«n urma unui accident;
 • decesul asiguratului ├«n urma unei boli subite sau a unui accident.

Dac─â apare o astfel de urgen╚Ť─â, v─â pute┼úi concentra mai bine pe rezolvarea ei, f─âr─â grija bugetului. ├Än plus, asigurarea medical─â de c─âl─âtorie are un pre╚Ť mic pentru riscurile pe care le acoper─â. Cheltuielile pentru servicii medicale ├«n str─âin─âtate pot fi de sute de ori mai mari dec├ót costul unei poli┼úe medicale care acoper─â gratuit toate aceste interven┼úii. ├Än cazul urgen╚Ťelor grave, cu interven╚Ťii chirurgicale de exemplu, costurile pot dep─â╚Öi chiar ╚Öi 50 000 de Euro ├«n Europa. Speciali╚Ötii ├«n asigur─âri de la Groupama spun c─â ├«n Statele Unite ╚Öi Canada, serviciile medicale cost─â chiar ╚Öi dublu fa╚Ť─â de cele din Europa.

Majoritatea asigur─âtorilor acoper─â cheltuielile legate de:

 • tratament ├«n condi┼úii de sta┼úionar, inclusiv cheltuielile pentru alimenta╚Ťie, internare, onorarul medicului ╚Öi personalului medical inferior;
 • tratament ambulatoriu;
 • medicamente necesare ÔÇô recomandate de medic;
 • transportarea asiguratului la cel mai apropiat punct de asisten╚Ť─â medical─â urgent─â sau medic;
 • tratament dentar, dar numai de urgen┼ú─â (pentru calmarea durerii acute);
 • repatriere medical─â justificat─â ┼či recomandat─â de medic;
 • repatriere a corpului ne├«nsufle┼úit, dac─â decesul asiguratului a survenit ├«n urma unui eveniment asigurat.

Asigurarea medical─â poate fi ├«ncheiat─â de orice persoan─â care pleac─â temporar ├«n str─âin─âtate ╚Öi care are domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova. Perioada de asigurare poate fi de la o zi p├ón─â la un an .

Important! Contractul de asigurare nu este valabil ├«n ┼úara ├«n care asiguratul are viz─â de re┼čedin┼ú─â ┼či/sau a c─ârei cet─â┼úenie o de┼úine.

Dac─â poli╚Ťa de asigurare va fi procurat─â dup─â apari╚Ťia cazului asigurat, exper╚Ťii companiei de asigurare au toate capacit─â╚Ťile de a depista orice astfel de fraud─â, ╚Öi plata pentru desp─âgubirea dvs. va fi anulat─â.

R─âspunderea asigur─âtorului ├«ncepe la data men╚Ťionat─â ├«n poli╚Ť─â ca fiind data ├«nceperii perioadei de valabilitate a asigur─ârii, dar nu ├«nainte de trecerea frontierei pentru efectuarea c─âl─âtoriei ├«n str─âin─âtate. R─âspunderea asigur─âtorului ├«nceteaz─â la data expir─ârii perioadei de valabilitate ├«nscris─â pe poli╚Ťa de asigurare sau din momentul ├«n care asiguratul trece grani╚Ťa ├«n Republica Moldova.

RAPIDASIG v─â recomand─â s─â de┼úine╚Ťi o asigurare medical─â de c─âl─âtorie peste hotare valabil─â pe ├«ntreaga perioad─â a ┼čederii ├«n afara grani┼úelor ┼ú─ârii! ├Än cazul lipsei asigur─ârii medicale, toate cheltuielile de recuperare a s─ân─ât─â┼úii se vor face din cont propriu.

Avantajele unei asigur─âri online

Sunte╚Ťi pe punctul de a pleca ├«ntr-o c─âl─âtorie ╚Öi a╚Ťi uitat s─â ├«ncheia╚Ťi din timp o asigurare medical─â peste hotare? Mediul online v─â ofer─â posibilitatea de a cump─âra o poli╚Ť─â de asigurare f─âr─â a v─â deplasa p├ón─â la sediul companiei sau a a╚Ötepta curierul, atunci c├ónd nu ave╚Ťi timp, pentru ca vacan╚Ťa dvs. s─â fie pl─âcut─â ╚Öi f─âr─â de griji. Este suficient s─â ave╚Ťi conexiune la internet ╚Öi la o distan╚Ť─â de doar un click pute╚Ťi compara tarifele de la mai mul╚Ťi asigur─âtori, pentru a ob╚Ťine oferta cea mai bun─â ├«n func╚Ťie de posibilit─â╚Ťile dumneavoastr─â.

Pentru aceasta, selecta╚Ťi sec╚Ťiunea eAsigurare d├ónd click aici. Completa╚Ťi un formular simplu, achita╚Ťi prin intermediul cardului bancar ╚Öi primi╚Ťi ├«n 3 minute poli╚Ťa de asigurare pe e-mail. Serviciul este disponibil 24/24, iar asigurarea este acceptat─â oriunde ├«n lume. Este un procedeu rapid, transparent ╚Öi eficient!

Not─â Poli╚Ťele transmise pe e-mail sunt ├«n formatul original acceptat de asigur─âtor, nefiind necesar─â ╚Ötampilarea acestora pentru a fi valabile. Se recomand─â tip─ârirea poli╚Ťei pentru a avea toate datele la ├«ndem├ón─â ├«n caz de necesitate.

Valabilitatea poli┼úei de asigurare poate fi verificat─â online d├ónd click aici.

Durata de ├«ncheiere a unei poli╚Ťe de asigurare medical─â online este incomparabil mai mic─â dec├ót atunci c├ónd se alege varianta clasic─â. Chiar ╚Öi costurile ajung sa fie mai mici ├«n compara╚Ťie cu achizi╚Ťionarea tradi┼úional─â a unei asigur─âri. Gra╚Ťie asigur─ârii online, acum pute╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi c─â ├«n doar c├óteva minute ├«n fa╚Ťa calculatorului v-a╚Ťi scutit de ore ├«ntregi de alergat prin ora╚Ö.

Serviciul eAsigurare oferit de noi ├«nseamn─â timp ╚Öi bani economisi╚Ťi!

Tipul vizei

Asigur─ârile medicale peste hotare pot fi perfectate ├«n regim de UNIC─é INTRARE sau de MULTIPLE INTR─éRI, ├«n dependen╚Ť─â de necesit─â╚Ťile dvs.

Dac─â pl─ânui╚Ťi s─â face╚Ťi o c─âl─âtorie ├«n str─âin─âtate pentru o perioad─â cuprins─â ├«ntre 1 ╚Öi 365 de zile, alege╚Ťi regimul UNIC─é INTRARE, astfel ve╚Ťi beneficia de protec╚Ťie pe toat─â durata afl─ârii ├«n str─âin─âtate.

Asigurarea medical─â MULTIPLE INTR─éRI v─â ofer─â protec╚Ťie pentru orice c─âl─âtorie ├«n str─âin─âtate pe care o ve┼úi efectua pe parcursul unei anumite perioade de timp. Dac─â ├«n timpul perioadei asigurate v─â ├«ntoarce┼úi ├«n ╚Ťar─â ╚Öi apoi v─â relua┼úi c─âl─âtoria, asigurarea dvs. r─âm├óne valabil─â p├ón─â la terminarea perioadei asigurate.

Asigurarea de c─âl─âtorie VOIAJ este alegerea potrivit─â pentru dvs. dac─â pl─ânui┼úi s─â face┼úi o c─âl─âtorie ├«n str─âin─âtate pentru o perioad─â cuprins─â ├«ntre 2 ┼či 365 de zile ┼či v─â dori┼úi ca s─ân─âtatea dvs. sa fie protejat─â.

Costul asigur─ârii medicale peste hotare

Noi v─â putem ajuta s─â alege╚Ťi cea mai convenabil─â ofert─â de asigurare medical─â pentru str─âin─âtate, ├«n dependen╚Ť─â de preferin╚Ťele dvs. ├Än loc s─â alerga╚Ťi pe la nenum─ârate sedii ale companiilor de asigur─âri sau pe la diver╚Öi agen╚Ťi de asigurare pentru a face o compara╚Ťie ├«ntre pre╚Ťuri, calculatorul face treaba ├«n locul dvs. ├«n doar c├óteva secunde. Accesa╚Ťi sec╚Ťiunea Calculator Medical─â peste hotare ╚Öi ├«n doar c├ó╚Ťiva pa╚Öi beneficia╚Ťi de o list─â ├«ntreag─â de pre╚Ťuri de la companiile de asigurare, urm├ónd ca dumneavoastr─â s─â alege╚Ťi pre╚Ťul ╚Öi compania pe care o dori╚Ťi.

rca data

Tarifele sunt ob╚Ťinute direct de la societ─â╚Ťile de asigurare, la care NU se percepe comision.

Factorii cei mai importan╚Ťi ├«n stabilirea pre╚Ťului poli╚Ťei de asigurare sunt:

 • perioada pe care se ├«ncheie asigurarea ÔÇô aceasta poate fi ├«ntre o zi ╚Öi un an;
 • suma asigurat─â ÔÇô ├«ntre 5 000 de euro ╚Öi 60 000 de euro ├«n func╚Ťie de zona ├«n care c─âl─âtori╚Ťi ╚Öi de planul oferit de asigur─âtor;
 • ╚Ťara de destina╚Ťie pentru statele europene procura╚Ťi poli┼úe cu sume asigurate nu mai mici de 30 000 de euro. Pentru statele CSI este suficient 10 000 - 15 000 de euro. ├Än a┼ča state ca SUA, Canada, Japonia, Austria ┼či Elve┼úia, serviciile medicale sunt mult mai scumpe ÔÇô acoperirea trebuie s─â fie de minimum 50 000 de euro;
 • v├órsta persoanei asigurate ÔÇô pentru persoanele ├«n v├órst─â sunt stabili╚Ťi anumi╚Ťi coeficien╚Ťi de majorare a primei de asigurare;
 • scopul c─âl─âtoriei ÔÇô dac─â ├«n timpul afl─ârii peste hotare ve┼úi desf─â╚Öura activit─â╚Ťi legate de munc─â fizic─â, sport profesional/amator sau odihn─â ├«n sta╚Ťiuni montane, trebuie s─â selecta╚Ťi scopul c─âl─âtoriei corespunz─âtor, ├«n caz contrar compania poate refuza desp─âgubirea.

├Än func╚Ťie de tipul de asigurare ╚Öi de clauzele suplimentare pentru care optezi, acoperirea poli╚Ťei este diferit─â: de la cele mai simple, care acoper─â doar cheltuielile medicale ca urmare a unui accident sau a unei ├«mboln─âviri subite, p├ón─â la cele mai complexe, care acoper─â ╚Öi cheltuielile stomatologice, interven┼úiile chirurgicale, procedurile fizioterapeutice, sau chiar cheltuielile legate de anularea c─âl─âtoriei.

Este important s─â cunoa╚Öte╚Ťi c─â pre╚Ťul unei asigur─âri de c─âl─âtorie variaz─â ╚Öi ├«n func╚Ťie de tipul pachetului de asigurare: Standart, Premium sau Storno.

Pachetul Premium con╚Ťine anumite op╚Ťiuni suplimentare de asigurare.

Asigurarea Storno ofer─â protec╚Ťie ├«n cazul ├«n care c─âl─âtoria nu mai poate fi efectuat─â din cauza producerii unor evenimente imprevizibile ca:

 • leziunea sau boala subit─â care necesit─â spitalizare, neprev─âzut─â la data de c─âl─âtorie, precum ┼či decesul asiguratului sau a membrilor familiei sale (so┼ú, so┼úie, mam─â, tat─â, fiu, fiic─â, frate, sor─â);
 • cauzarea daunelor bunurilor asiguratului ├«n urma incendiului, exploziei, calamit─â┼úilor naturale (inunda┼úii, alunec─âri de teren, cutremure), precum ┼či cauzarea premeditat─â a daunelor bunurilor asiguratului de c─âtre ter┼úele persoane, ├«n urma c─âreia este necesar─â prezen┼úa sa pentru investigarea circumstan┼úelor cazului;
 • proces de judecat─â neprev─âzut, la care asiguratul trebuie s─â participe conform hot─âr├órii judec─âtore┼čti.

Pentru a calcula pre╚Ťul unei asigur─âri medicale de c─âl─âtorie ├«n str─âin─âtate face╚Ťi click aici ╚Öi ├«n c├óteva secunde pute╚Ťi alege cea mai avantajoas─â ofert─â pentru dvs. Pentru a afla care sunt riscurile incluse ├«n poli╚Ťa de asigurare, ap─âsa╚Ťi ├«n dreptul companiei care v─â intereseaz─â butonul INFO.

Asigurarea medical─â ÔÇô excep╚Ťii

Atunci c├ónd cump─âra╚Ťi o asigurare medical─â de c─âl─âtorie ├«n str─âin─âtate trebuie s─â fi╚Ťi con╚Ötien╚Ťi de faptul c─â poli╚Ťa acoper─â numai acele probleme medicale care au ap─ârut ├«n timpul c─âl─âtoriei. Prin urmare, afec╚Ťiunile cronice, cele care nu necesit─â tratament imediat sau acele cazuri ├«n care tratamentul poate fi am├ónat p├ón─â la ├«ntoarcerea ├«n ╚Ťar─â nu sunt incluse ├«n poli╚Ťa de asigurare .

Pentru a nu ajunge ├«n situa╚Ťii nepl─âcute ├«n care compania va refuza compensarea cheltuielilor medicale suportate, trebuie s─â cunoa┼čte┼úi din timp ├«n ce cazuri ┼či pentru ce nu se achit─â desp─âgubiri de c─âtre societatea de asigurare.

Nu se compenseaz─â cheltuielile f─âcute pentru:

 • tratarea bolilor ce au ├«nceput p├ón─â la plecarea ├«n str─âin─âtate;
 • tratamentul bolilor cronice ┼či oncologice;
 • investiga┼úiile profilactice efectuate f─âr─â indica┼úia medicului;
 • medicamentele care nu au fost prescrise de medic;
 • servicii medicale care nu erau necesare;
 • serviciile medicinei netradi┼úionale;
 • protezarea dentar─â (se compenseaz─â doar cheltuielile pentru tratamentul bolilor acute de din┼úi);
 • opera┼úiile chirurgiei plastice ┼či cosmetologice;
 • procurarea ochelarilor ┼či aparatelor auditive;
 • urm─ârile intoxica┼úiilor alcoolice ┼či narcotice;
 • tratarea SIDA ┼či bolilor venerice;
 • autoprovocarea premeditat─â de c─âtre asigurat a unor leziuni corporale;
 • sinucidere ╚Öi urm─ârile tentativei de sinucidere;
 • traume ┼či maladii care au ap─ârut ca urmare a unor ac┼úiuni ilicite;
 • urm─ârile exploziilor nucleare, radia┼úiei sau iradierii radioactive;
 • riscurile care nu sunt prev─âzute ├«n contractul de asigurare;
 • reabilitarea medical─â.

De asemenea, este bine de ╚Ötiut c─â exist─â anumite excluderi din teritoriul de valabilitate a contractului de asigurare:

 1. Republica Moldova;
 2. ╚Ťara de origine a asiguratului, ├«n cazul cet─â╚Ťenilor str─âini;
 3. ┼úara ├«n care asiguratul are viz─â de re┼čedin┼ú─â ;
 4. statele pe teritoriul cărora au loc acţiuni militare (de război, revoluţii, lovituri de stat);
 5. statele în adresa cărora sunt aplicate sancţiuni economice sau juridice din partea ONU;
 6. statele pe teritoriul cărora au fost depistate diferite surse de epidemii în masă;
 7. statele pe teritoriul cărora sunt atestate riscuri evidente legate de siguranţa persoanei.
Ce fac dacă se întâmplă un eveniment asigurat?

Dac─â ├«n timpul c─âl─âtoriei ave╚Ťi nevoie de ajutor medical, atunci urmeaz─â obligatoriu s─â lua╚Ťi leg─âtura cu Centrul de Asisten╚Ť─â la unul din numerele men╚Ťionate pe poli╚Ťa dvs. de asigurare

├Än cadrul apelului, comunica╚Ťi urm─âtoarele date:

 • numele, prenumele;
 • locul unde v─â afla╚Ťi;
 • num─ârul poli╚Ťei de asigurare eliberat─â de c─âtre asigur─âtor;
 • un num─âr de telefon la care pute╚Ťi fi contactat ├«n str─âin─âtate;
 • detalii privind urgen╚Ťa medical─â sau informa╚Ťii privind evenimentul asigurat produs.

Ac╚Ťiona╚Ťi ├«n corespundere cu consulta╚Ťia operatorului. Acesta v─â va ├«ndruma la cel mai apropiat spital sau institu╚Ťie medical─â autorizat─â, care poate ajuta ├«n cazul prezentat. Cheltuielile urmeaz─â s─â fie achitate de c─âtre compania de asisten┼ú─â.

Operatorii serviciului de asisten╚Ť─â sunt disponibili 24/24 ╚Öi deservesc clien┼úii inclusiv ├«n limbile rom├ón─â ┼či rus─â.

Cum se ramburseaz─â sumele pl─âtite?

├Än cazul ├«n care a╚Ťi achitat de sine st─ât─âtor serviciile medicale ├«n ╚Ťara unde v─â afla╚Ťi, ├«n decursul a 24 de ore dup─â achitare, sunte╚Ťi obliga╚Ťi s─â v─â adresa╚Ťi la Centrul de Asisten╚Ť─â ╚Öi s─â comunica╚Ťi suma cheltuielilor.

Important! ├Än cazul ├«n care dvs. suporta╚Ťi cheltuielile ÔÇô la adresarea c─âtre medic ÔÇô solicita┼úi s─â vi se elibereze concluzia medical─â ├«n care trebuie s─â fie indicate:

 • numele dvs., al medicului, precum ┼či data adres─ârii dup─â ajutor medical;
 • diagnoza stabilit─â;
 • indica┼úiile medicului ÔÇô de ce tratament ┼či medicamente ave┼úi nevoie.

Dac─â ve┼úi procura medicamente sau ve┼úi achita tratamente ┼či proceduri ce n-au fost prescrise de medic, nu ve╚Ťi ob┼úine compensarea costului lor de la compania de asigurare.

Achit├ónd costul medicamentelor, tratamentelor ┼či procedurilor medicale, p─âstra┼úi toate cecurile, bonurile ┼či facturile fiscale , pentru a putea demonstra companiei de asigurare cheltuielile f─âcute!

La ├«ntoarcerea ├«n ╚Ťar─â, trebuie s─â v─â adresa╚Ťi la compania de asigurare ├«ntr-o perioad─â c├ót mai scurt─â (maximum 30 de zile calendaristice de la terminarea tratamentului), pentru a ob╚Ťine plata de desp─âgubire. ├Än cazul ├«n care cererea de desp─âgubire nu va fi depus─â ├«n acest termen, asigur─âtorul ├«┼či rezerv─â dreptul de a refuza plata desp─âgubirii.

Nu se ramburseaz─â cheltuielile f─âcute ├«n zone geografice sau perioade de timp care nu sunt ├«nscrise ├«n poli╚Ť─â ╚Öi nici cele pentru tratamente sau interven╚Ťii efectuate ├«n cazul unor boli sau afec╚Ťiuni avute ├«naintea ├«ncheierii poli╚Ťei.

Winter Sports

Camping